Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BESZÉLGETÉS

 

archangel-uriel.jpg

Uriel fényesítsen, Mihály oltalmazzon Bennünket!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Válasz, Ákosnak

(Klári, 2013.08.22 09:07)

Teljesen egyetértek veled. Újabban "hála" szólít meg több oldalról is. Most Te általad, tegnap itt http://hirforras.blog.hu/2010/01/01/dobbenetes_infok_a_szeretetrol_es_albert_einsteinrol.
Köszi a figyelemfelkeltést.

kép pólus

(Ákos, 2013.08.21 08:15)

Nagyon érdekes az a kontraszt, ami az utóbbi néhány napban felszínre került. Apajpusztán Czeke András és 200 Asszony segíti Orosházi Ferencet az útján és Megkoronázza Boldogasszonyt a Magyar Szent Koronával, így beteljesítve egy bő ezer éves időszakot, felszabadítva rengeteg lelket és új utat megnyitva az egyéni és nemzeti emelkedéshez. -- A túloldalon pedig megtörténik a Korona teljes deszakralizálása, amikor Kozsdi Tamás kifejti, hogy valójában egy börtönt jelentett ezer évig a Korona, amibe bezárták a naivan hívő Magyarságot, és ezt a képet Alföldy Róbert István a király rockopera új feldolgozásának képeivel támasztja alá.
Ez egy komoly kontraszt, aki eddig ezen két forrásból egyaránt tájékozódott, most nem tudja, merre is az előre. Értékelést nem nyújtok, csak a tényeket írtam le, mert ilyen markáns útelágazást az utóbbi időben nemigen láthattunk.

Re: kép pólus

(Rendbetétel, 2013.08.21 12:32)

Szántai Lajos előadása, MOGY 2013

http://vimeo.com/72777391

Re: Re: kép pólus

(Gabus, 2013.08.21 20:17)

Ez jól esett! Köszönet érte.
:o)

Re: kép pólus

(Klári, 2013.08.21 15:22)

Úgy emlékszem a Boldogasszony képletes megkoronázása már megtörtént, mikor valakik a pápánál voltak zarándokúton , ott megáldatták a Szt. Korona másolatát,és hazaérve azt a Mátyás templom Mária szobrán helyezték el. Ezt ők is szakrális cselekedetként tették.
Én láttam tegnap az István a királyt Alföldi rendezésében, a tv-ben. Nekem tetszett, bár az énekeseket elég gyengének találtam, kivéve Koppány lányát. A záróképnél én nem a Szt. Korona deszakralizálását értelmeztem, hanem azt, hogy a korona alá terelt nemzetet, a római egyház, mintegy ketrecbe zárta. Ami akár igaz is lehet, ha úgy nézzük a dolgokat. Ez a Korona szentségéből lelkiségéből szerintem semmit nem von le. Amúgy meg ez a kétfelé értelmezés is azt jelenti, hogy senki után nem kell menjünk, csakis a saját belső hangunkra kell figyelnünk.

Re: kép pólus

(Gabus, 2013.08.21 16:20)

Szent István felajánlotta a Magyar Szent Koronát, s ezzel országunkat Boldogasszonynak.
Máriát Szent Fia, Jézus koronázta meg a Mennyben mikor testileg magához emelte "halála" után. (Ezt ünnepeltük múlt csütörtökön, és a rózsafüzér egyik titoksorozatában is benne van ez a tudás.)
Nekem mindez elég boldogító. Mindehhez hozzátenni valamit akármilyen jó szándékú emberi, "civil" kezdeményezésként nagyon fura. Mi az oka vajon? Tájékozatlanság?
hümm, hümm, hümm (Gabus balra el)

idézet befejezése

(Klári, 2013.08.21 15:08)

Nem nehéz, sőt sokkal könnyebb, mint a másféle próbálkozások, mihelyt szerénységet tanusítotok, amelyben a saját képesség és a saját erő feletti észbeli önteltség nem képes felszínre törni. Váljatok gondolattalanná, és engedjétek szabadon magatokban a nemes, a jó iránti törekvést, ekkor majd létrejön gondolkodásotokban az az alap, amely szellemetek akarásából származik, ami pedig belőle keletkezik, azt nyugodtan átengedhetitek az ész munkájának, a legsűrűbb durva anyagiságban való kivitelezésre. Sohasem alakulhat ki semmi helytelen.
Vessétek el messzire magatoktól a gondolatok minden gyötrelmét, bízzatok helyette szellemetekben, amely már helyesen fog magának utat törni, hacsak azt ti magatok be nem falazzátok. Az, hogy legyetek szellemetekben szabadok, nem jelent mást, minthogy engedjétek magatokban szabadon a szellemeteket saját útjára! Ezután semmi mást nem tud tenni, mint elindulni a magasba, hiszen saját jellege magától is felfelé vonzza.
Eddig visszatartottátok, olyannyira, hogy többé már nem tudott kibontakozni, s ezáltal megakadályoztátok szárnyalását, megkötöztétek szárnyait.
Egy új emberiség felépítésének az alapja, melyet nem tudtok és nem is szabad megkerülnötök, ebben az egy mondatban rejlik: Tartsátok tisztán gondolataitok tűzhelyét!
S ezzel kell az embereknek kezdenie. Ez elsődleges feladata, mely azzá teszi őt, amivé válnia kell. Mindazok példaképévé, akik a Fény és az Igazság felé törekednek, akik hálásan akarják szolgálni a Teremtőt egész létük természete által. Aki ezt megvalósítja, annak többé nincs szüksége más útmutatásra. Olyan, mint amilyennek lennie kell, ezáltal csonkítatlanul meg fogja kapni azokat a segítségeket, melyek a Teremtésben reá várakoznak, és szakadatlanul felfelé vezetik."

/Részlet Abd-Ru-Shin, Az igazság fényében c. művéből/

Re: idézet befejezése

(Gabus, 2013.08.21 16:17)

Szent István felajánlotta a Magyar Szent Koronát, s ezzel országunkat Boldogasszonynak.
Máriát Szent Fia, Jézus koronázta meg a Mennyben mikor testileg magához emelte "halála" után. (Ezt ünnepeltük múlt csütörtökön, és a rózsafüzér egyik titoksorozatában is benne van ez a tudás.)
Nekem mindez elég boldogító. Mindehhez hozzátenni valamit akármilyen jó szándékú emberi, "civil" kezdeményezésként nagyon fura. Mi az oka vajon? Tájékozatlanság?
hümm, hümm, hümm (Gabus balra el)

Re: idézet befejezése

(Gabus, 2013.08.21 16:21)

Nagyon köszönöm! Belemerülök az olvasásba. :o)

folyt.

(Klári, 2013.08.21 15:07)

Ha csak egyszer is megláthatnátok, hogy e Teremtés önműködő törvényeiben miként teljesedik be szüntelenül Isten Legszentségesebb Akaratának rendíthetetlen igazságossága minden egyes gondolat számára, melyet tápláltok, akkor minden erőtökkel arra törekednétek, hogy gondolkodásotok tisztaságát megőrizzétek!
Majd csak ezáltal váltatok azokká az emberekké, akiket művében a Teremtő kegyesen el akar vezetni ahhoz a tudáshoz, amely örökkévalóságot adományoz nekik, és segítőkké teszi őket a Teremtésben, akik méltók arra, hogy az emberi szellemnek szánt magasztos kegyelmekben részesüljenek, hogy azokat átalakított formában, örömteli hálával továbbadva eljuttassák azokhoz a teremtményekhez, akik e kegyelmeket csak így, az emberek által átalakítva képesek csak befogadni, és akik ettől manapság, az emberi szellem hanyatlása miatt bűnös módon el vannak vágva, miután még egy jobb és tisztábban vibráló emberiség idején keletkezhettek.
Ezáltal azonban Üzenetemből csupán egy mondatot izzítottatok magazoknak élővé a Földön!
E mondat számotokra a legnehezebb, amely azután majd minden mást sokkal könnyebé tesz, melynek teljesítésének máris egyik csodát a másik után kell előttetek éketre keltenie, földileg látható, kézzelfogható formában. -
Ha ehhez erőt vettetek magatokon, akkor újabb veszély leselkedik rátok az úton, amely az elferdült emberi gondolkodásból adódik: Olyan hatalmat fogtok benne felismertni, amit túlontúl szívesen akartok majd egészen meghatározott formákba préselni; hogy ezt vagy azt a kiválasztott célt szolgálja, ami önös kívánságokból áll össze.
Ettől már ma óva akarlak inteni benneteket; a veszély ugyanis felemészthet benneteket, elpusztulnátok benne, miután már ráléptetek a helyes útra.
Óvakodjatok attól, hogy a gondolatok e tisztaságát görcsösen, küszködve erőszakoljátok ki; ezáltal ugyanis máris meghatározott pályákra kényszerítenétek, és igyekezetetek alakoskodássá válik, mesterkélt, kikényszerített maradna csupán, és sohasem érhetné el azt a nagy hatást, amelyet el kell érnie. Fáradozásotok kárral járna haszon helyett, mert hiányzik belőle a szabad érzés eredetisége. Ismét észbeli akarásotok hatása lenne, de sohasem szellemetek munkája! Ettől óva intelek benneteket.
Gondoljatok Üzenetem Igéjére, amely azt mondja nektek, hogy minden valódi nagyság csakis az egyszerűségben nyugodhat, mivel a valódi nagyság egyszerű! Azt az egyszerűséget, amelyre itt gondolok, bizonnyára jobban meg tudjátok érteni, ha helyére, mintegy átmenetként, a szerénység emberi-földi fogalmát állítjátok. Ez talán közelebb áll megértésetekhez, és eltaláljátok a helyes értelmét.
Nem gondolatbeli akarással tudjátok gondolataitoknak megadni azt a tisztaságot amelyre utalok, hanem egyszerűen, és korlátozás nélkül az érzésetekből kell a tiszta akarásnak felemelkedni bennetek, nem szóba préselve, amely csupán egy behatárolt fogalmat képes életre kelteni. Nem szabad, hogy így legyen, hanem egy mindent felölelő törekvés a jóra, az, ami helyes, amire szükségetek van, ami képes létrejövő gondolataitok burkát megadni, áthatja azokat, még mielőtt formát öntenének.

Abd-Ru-Shin idézet folytatása

(Klári, 2013.08.21 12:52)

Folyt:
"Ezáltal, anélkül, hogy tudnátok róla, részesei vagytok több olyan tettnek, amit valamely embertársatok visz véghez, csupán azért, mert eljutott hozzá a megerősítés, az általam fentebb elmagyarázott módon, amely képes volt őt belehajszolni valami eddig csak benne szunnyadó dolog legdurvább megvalósításába, amivel azelőtt mindig csak gondolataiban játszott.
Így néhány ember nagyon gyakran rosszallóan ütközik meg embertársa valamely tettén, azt dühösen megvetve és elítélve, amelyért atonban Isten örök törvénye előtt ő is felelős!
Közben lehet, hogy egy számára teljesen idegen emberről van szó, és egy olyan tettről, amit ő maga, a legdurvább anyagiságban sohasem vitt volna véghez.
Gondoljatok bele egyszer az ilyen jellegű folyamatokba, s csak akkor fogjátok igazán megérteni, miért szólok hozzátok Üzenetemben így: ˝Tartsátok tisztán gondolataitok tűzhelyét, így békét teremtetek, és boldogok lesztek!˝
Ha majd azonban elég erőssé váltatok ebben saját magatok megtisztítása által, akkor sokféle bűncselekmény kevesebbszer fog megtörténni í Földön, mint ezidáig, melyekben sokan bűnrészesek, anélkül, hogy tudnának róla.
Idő és hely nem játszik semmilyen szerepet olyan tettekben, amelyekben bűnrészesek lehettek. Még akkor sem, ha a Föld elentétes végén történt is ahhoz a helyhez képest, ahol ti magatok tartózkodtok, olyan helyeken, ahol még sohasem jártatok, melyek létezéséről egyáltalán nincs is tudomásotok. Gondolati játszadozásaitok ott bukkannak fel és hatnak erősítőleg, ahol azonos jellegre lelnek, távolságtól, nemzettől és országtól függetlenül.
Így a gyűlölet és az irígység gondolatai, idővel rárontanak olyan egyénekre, csoportokra vagy egész népekre, ahol azonos jellegre találnak, olyan tettekrekényszerítve őket, melyek megnyilvánuló formáikban teljesen különböznek azoktól, amelyek előbb gondolati játszadozásaitok révén keletkeztek.
Ez kihatásában azután képes úgy mutatkozni, ahogy a "végrehajtó" a tett idején érez. Így hozzájárulhattatok olyan tettek végrehajtásához, melyek iszonyatosságára ti magatok a valóságban sohasem gondoltatok, s mégis kapcsolatban álltok velül, a visszahatás egy részének pedig a ti szellemeteket kell megterhelnie, súlyként kell rajta függenie, amikor az leoldódik a testről.
Ám fordítva, még jóval hatékonyabban hozzájárulhattok a békéhez és az emberiség boldogságához, tiszta, örömteli gondolkodásotok által részesei lehettek olyan műveknek, melyeket tőletek egészen távol álló emberek általatok bontakoztatnak ki.
Ebből magától értetődően az áldás is visszaáramlik rátok, s nem tudjátok, miért ér benneteket.

(folyt. köv)

Megtaláltam

(Klári, 2013.08.21 12:50)

"Az első lépés

..........Tetteikről ismerjétek meg őket! Elsősorban Krisztus ezen mondása érvényes Üzenetem minden olvasója számára! Tetteikről, azt jelenti, hogy tevékenységükről, tehát gondolkodásukról, viselkedésükről, a földi lét mindennapjaiban! A viselkedésetekhez a beszédetek is hozzátartozik, nem csupán cselekvésetek; a beszéd ugyanis cselekvés, melyet hatásában eddig alábecsültetek. Sőt, már a gondolatok is idetartoznak.
Az emberek azt szokták mondani, hogy a gondolatok "vámmentesek". Ezzel arra akarnak utalni, hogy a gondolatokért nem lehet őket felelősségre vonni, mert azok egy olyan szinten állnak, amely az emberi kéz számára elérhetetlen.
Ezért gyakran, a legkönnyelműbb módon játszanak a gondolatokkal, vsgy pontosabban kifejezve, a gondolatokban játszanak. Sajnos, ez gyakran, nagyon veszélyes játék, abban a könnyelmű tévhitben, hogy érintetlenül tudnak belőle kikerülni.
Ebben azonban tévednek; ugyanis a gondolatok is a "durvaanyagisághoz" tartoznak, és minden körülmények között a durvaanyagúságban is kell őket ledolgozni, mielőtt egy szellem képessé válik szabadon felfelé lendíteni magát, mihelyt eloldozta kötelékét a földi testtől.
Igyekezzetek ezért már gondolataitokat is állandóan Üzenetem értelmében vibrálni, oly módon, hogy csak azt akarjátok, ami nemes, és nem mentek bele alantas dolgokba, mert azt képzelizek, hogy senki sem láthat, vagy hallhat benneteket.
A gondolatok, a szavak és a külső tett, egyaránt a Teremtés durvaanyagúságának birodalmába tartoznak!
A gondolatok a finom durvaanyagúságban hatnak, a szavak a közbülsőben, a külső cselekedetek pedig a legdurvább, tehát a legsűrűbb durvaanyagúságban alakulnak ki. Tevékenységetek e három módja durvaanyagú.
De mindhárom mód formái szoros kapcsolatban állnak egymással, kihatásaik egymásba nyúlnak. Hogy ez mit jelent számotokra, hogy ez gyakran míly mélyrehatóan meghatározó módon hat ki létetek alakulásában, azt első pillantásra fel sem tudjátok mérni.
Ez nem jelent mást, minthogy egy gondolat is, jellege szerint önműködően még továbbhatva, képes, egy vele azonos jellegű formát a közbülső anyagiságban megerősíteni, s ezáltal erőteljesebb formává alakítani, ez a megerősített forma pedig ugyanígy ismét továbbhat, míg láthatóan megnyilvánuló formát nem ölt a legdurvább anyagiságban, anélkül, hogy úgy tünne, ti magatok részesek vagytok benne.
Megrendítő ezt tudni, mihelyt az ember ismeri e földi emberek gondolkodásbeli könnyelműségét és gondatlanságát.....(folyt. köv.)

logika vs. szívbéli tudás

(Ákos, 2013.08.19 00:57)

Csak kapkodom a fejem, annyi az új hír. Bármerre nézek, ha mélyebben átérezve átengedem magamon, forog a gyomrom, nem átvitt értelemben. A formális logika tényleg komoly teret nyert és eltérített nagyon sok embert. Ugyanakkor azt is érzem, hogy mindezek ellenére rendben vannak a dolgok, és valahol azok járnak jó úton, akik nem vesznek részt a hajcihőben. Furcsán átértékelődnek a dolgok és mindennél többet érőnek tartom, ha átölelhetem a kisfiam és a feleségem. Most ez a legfontosabb, eddig kemény apa voltam, az alapok megvannak, mostantól sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek az érzelmi biztonság nyújtására. Szükségük lesz rá a következő hetekben, hónapokban. Tényleg tombol a logika és rettenetesen veszélyes, hideg pengeérzete van és sokan, akikről eddig fel sem tételeztem, elmentek ezen az úton. Ez fáj nagyon.

Re: logika vs. szívbéli tudás

(Klári, 2013.08.19 11:33)

Kedves Ákos! Próbáld meg, hogy ne fájjon. Lehet, hogy hamar sikerül, lehet, hogy évekig küszködik az ember, míg sikerül. Nekem legelőször évekig tartott, míg valóban így tudtam érezni a dolgokat, nem csak az eszemmel tudtam. Míg megtanuljuk, hogy az érzelmeinket valóban mi irányítjuk.Utána már könnyű. Ez a nem ragaszkodás. Igazad van, amikor azt érzed, hogy "...mindezek ellenére rendben vannak a dolgok, ..." Ebben kell biztosnak lenni. Minden napot elvárás nélkül elfogadni. Sok erőt és kitartást kívánok a gyakorlásához.

Re: Re: logika vs. szívbéli tudás

(Gabus, 2013.08.20 10:35)

Kedves Klári!
És te hogyan gyakoroltad azt be, hogy az érzelmeidet irányítod? Tudnál útmutatást, tanácsot adni nekem?
Köszönöm.

Re: Re: Re: logika vs. szívbéli tudás

(Klári, 2013.08.21 08:50)

Mikor először hallottam azt, hogy az érzelmeinket saját magunk irányítjuk, azt mondtam, hogy ez nem igaz. De akitől hallottam, az még addig sosem csapott be, így elkezdett mocorogni bennem valami, hogy ki kéne próbálni, de hogyan. Valahogy úgy emlékszem akkor sikerült legelőször, mikor eszembe jutott ez a dolog, egy mérgelődésem alkalmával. Hirtelen el kezdtem magamat kívülről nézni, és a világmindenség szempontjából, hogy milyen kicsiny az a dolog, ami most emgem idegesít. Meg ha majd odaát leszek, milyen jót nevetek majd magamon.
Meg azt is mondta az a valaki, hogy mindenkivel az történik, amit megérdemel. ezt gyakran mondogattam magamban, mikor valami elkeserített, vagy felháborított. És próbáltam azt tudatosítani, hogy mit tudom én azt, hogy mi miért történik. A felettem való jobban átlátja a dolgokat, rá kell hagyatkoznom. Aztán vagy kiderül még ebben az életemben, hogy így volt jó, vagy nem. Ez nem az én dolgom.
Ja?! És valaki azt mondta egyszer egy előadáson, hogy nincs ahhoz jogom, hogy kétségbe vonjam a teremtő szándékát, hogy úgy nyilvánuljon meg, azt tapasztaljon meg amit Ő akar.
Ezek jutnak most eszembe. Nem megy egyik napról a másikra, és állandóan gyakorolni kell, és nem sikerül mindég azonnal. De pl ha hirtelen felkapom a vizet, és vitatkozni kezdenék valakivel, vagy ítélkezni kezdenék valaki felett stb. akkor abban a pillanatban eszembe jut, és másként állok a dolgokhoz. Mindenkinek más dolga van itt a Földön. Én csak magamon tudok uralkodni.
Ha számomra, az én szempontomból helytelen dolgot tapasztalok, akkor elmondok egy fohászt, amit még régen a "Hang" c. könyv üzeneteiben olvastam. Arra kérem a Mennyei Atyát, hogy irgalmazzon az illetőnek, és adja meg neki azt a kegyelmet, amire a leginkább szüksége van. Persze ezt a fohászt számomra pozitív megnyilvánulások alkalmával, tömegek, dolgok alkalmával is elmondhatom.
Emlékszem arra, mikor egy politikus nagyon negatív személy volt a szememben. Hónapokig gyakoroltam,gondolatban, hogy átölelem, és szeretem. Hát, nehezen ment, de egyszer csak sikerült. Most sem tartom helyesnek a cselekedeteit, de már nem bőszít fel, mert tudom, hogy ő is azt végzi, ami a feladata. . Még eszembe jutott valami, ami sokat lendített rajtam a gondolataim fékentartásában, , de az egy írás, amit meg kell keresnem, úgy tudom ide bemásolni.
Abd -Ru-Shin : " At igazség fényében c. könyvéből szertenék idézni azt a részt, ami az egész életfelfogásomat gyökeresen megváltoztatta, legnagyobb örömömre.Akkoriban méterekkel a föld felett repültem, és minden könnyűnek tünt. És ezt nem lehet elfelejteni, csak állandóan e -szerint élni.
Remélem, még ma megtalálom, és elküldöm.

Re: Re: Re: Re: logika vs. szívbéli tudás

(Gabus, 2013.08.21 09:14)

Kedves Klári! Hálásan köszönöm.
Jó, békés érzés volt olvasni a soraidat.
Igazából valami "módszer" az amiről úgy éreztem szükségem van rá. Most, hogy olvastalak, rájöttem, hogy a módszer pontosan az az út amin járok, a mindennapi törekvés.
Ritka mikor meglátom kívülről magam, ahogy te is írod. Bízom benne hogy sűrűsödik majd és szépen lassan "beérek". :o)
Szeretettel: Gabus

alapkérdés

(Ákos, 2013.08.16 11:52)

Igazából itt arról van szó, hogy a folyamatok számunkra kedvezőbb alakulása érdekében melyik a célravezető, a működő út: az, ha sok nemzetgyűlést tartunk, akár naponta, ha sok bölcsek köre alakul, ha sok és különálló szakrális tevékenységet végzünk, ha sok gyűlést szervezünk, akár gyökeresen más-gondolkodású előadókkal megfűszerezve, mert aki odamegy, arra ezek úgysincsenek túl nagy hatással, mint ahogy a jó előadók és tiszta mondandójú emberek sem nagyon már; vagy inkább az, ha egyszer alakul egy igazi Tanács és egyszer lesz egy igazi Nemzetgyűlés, akár Nagy-Szala. Vagy ezek a széttagozott kicsik oda vezetnek egyszer majd? Szóval a hatás, az Ősök segítsége, a Szűzanya Királynőisége és az egyéni felemelkedés szempontjából melyik a hatásos. Vagy éppen ez a jó, ahogy van? Mert ugyan az összefüggéseket nem látják át sokan, meg a háttérben mocorgók szándékait sem, meg a sátánista propaganda is csak néhány embert térít majd el, de a gyűlésből hazamenve, erővel feltöltődve majd mégis jobban viselkedik mindenki a családjával, férjével, feleségével, gyerekeivel és tisztességes, becsületes életvitelében megerősödve teszi a dolgát tovább? És talán éppen erre van szükség, hogy szétszórtan mindenhol megjelenjen a mag, akár úgyis, hogy mindegyik egyedülállónak és egyedül üdvözítőnek jelenti ki magát. Ha több Szent-Korona másolat járja egyszerre az Országot? És mindenhol történik rejtve valami tényleg szakrális is? Annak ellenére, hogy a környezet igen felhígult és még más erők is hatnak? Ez a kérdés, lehetne folytatni, de ez az alapkérdés. Mert végül mégis egyénileg kell meghaladni a mákonyt és sok egyéni cselekedet forr össze eggyé, szervezés nélkül is. A szervezés és a szervezett gyűlésen való részvétel pedig éppen hátráltatja a folyamatot és erőt vesz el a résztvevőktől, tiszta erejüket és figyelmüket éppenhogy másfelé irányítja és szétszórja.

Most

(Ákos, 2013.08.15 22:49)

Nagyon nehéz megfogalmazni, és reggel óta küzdök vele, hogy végre ne gondoljak erre. A legjobb lenne csendben maradni, de egyszerűen nem megy. Így hát megpróbálom a lehető legpontosabban és legrövidebben megfogalmazni. Az Apajpusztai előkészületek képeit nézve és a programot olvasva fogalmazódott meg bennem mindez, meg megnéztem András és Péter legutóbbi jeladós beszélgetéseit is. Az előkészületekben részt vevők előtt le a kalappal, boldog fiatal lányok festik az eligazító táblákat, az Asszonyok készülnek a Kenyérsütésre, férfiak festegetik a lelátópadok deszkáit, ácsolnak stb. Rengeteg jószándékú ember jó kedvvel dolgozik. Ez az ami miatt itt a számítógép előtt semmi jogom nincs bármit is mondani. A programot olvasva megakadt a szemem először egy előadáson, aminek a címe arra utal, hogy a Fénynek szüksége lenne az árnyékra és ezt a szükségszerűséget taglalja majd. Szerintem a Fénynek nincs szüksége árnyékra. Majd másnap szintén egy előadás már egyértelműen kimondja, hogy a rosszat szeretni kell, még néven is nevezi. Majd ugyanezt hallom Andrástól és Pétertől. Szerintem meg egyszerűen túllépni kell rajta, meghaladni. Az előadásokon szó lesz a kőmíjjesekről, amit szerintem szintén olyasmiféle előadó tart, majd megszólal valaki, aki előző alkalmakkor bebizonyította előadásában Bösztörön, hogy mindenki téved, aki ott van, majd Csánki Peti el is ment hozzá, komoly viták is voltak vele, és egy magánegyetem rektoraként politikusoknak osztogat díszdoktori címeket, meg nagy tányérokból álló láncokat. Ott lesz az a lovagrendfőnök, aki az MSZ zászlószentelésre 4 éve érkezett papokat eltérítette hajnalban a feladatuktól és meghiúsította, pontosabban kisiklatta így a Zászlóbontás Zászlószentelését. És órákon keresztül beszélhet ő is. Ez most akkor hogyan van? Köpenyes lovagok, kőművesek, vatikáni küldöttek tartanak előadásokat? Hol van a szervezők látása, átlátása? Vagy bármit lehet már nyíltan? Biztos vagyok benne, hogy erről egy csomóan nem is tudnak, ezért lehet ilyen nyíltan. És ez az, ami egyértelműen látszik, akkor mi van még a háttérben? Ma megalakult a nemzet bölcseinek tanácsa is, ami majd vasárnap áll ki a nép elé és hirdet ki valamit. Olyan érzésem van, mint amikor ment a szerepleosztás a gimnáziumi osztályban, majd az egyetemre bekerülve, meg ami most a szülők között megy majd a friss elsősöknél, hogy ki lesz az szmk, meg az elnöke stb. És megint kimaradunk, mert ez olyan könyöklős. Kimaradtunk a nagy kódosztásból is, ami heteken keresztül zajlott és az ország új vezetőit volt hivatott, az elmondások alapján, beavatni a kódokba. Mindenből kimaradunk. Lemaradunk az egyik nemzetgyűlésről, meg a másnapiról is. A történelmi esély 2009 márciusa és júliusa között volt meg. Azóta az msz már millió olyan dolgot csinált, vagy valakik az msz nevében, aminek semmi de semmi köze a Börzsönyi alapokhoz és a magyar lelkülethez. És ez már 2009 júliusában indult, vagy valakik számára soha nem is volt tiszta. Szóval kimaradunk ebből is. Ugyanakkor a dobosok mindenhonnan azt dobolják, hogy aki kimarad az lemarad. (A legszebb a fb oldal, ahol a tecso áruház beírt, hogy várja szívesen a pusztába érkezőket.) Ettől még lehet találkozni, barátkozni, jólérezni, szakrálni, tenni. De át is kell látni az egészet. Ez a sorscsapásom, hogy látom ezt és most ki kellett írnom magamból. Mert azt is kell tudni, hogy mire használják fel az egészet. Persze lehet, hogy akik mozgatják a szálakat, azokat is érheti majd meglepetés, de szerintem ez nem a következő napokban fog megtörténni, mert most nemzetiszín mákonyt hintettek a szemekbe. És nekünk éppen a mákony kitörlése lenne a feladatunk.

Nagyboldogasszony napja van

(Gabus, 2013.08.15 18:05)

:o)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Következő »