Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


...már alig várom, hogy a kertemben elkezdődjenek a
tavaszi munkák. Minden reggel és este kimegyünk a kertbe, és szinte "kinézzük a földből" a "születést", ahogy az anyaföldből új élet sarjad.
Nagyon szeretem ápolgatni a kertem, ilyenkor érzem igazán jól magam, csak ajánlani tudom. 
(Gyöngyitől)

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Áthoztam a beszélgetős fórumról

(Adri, 2009.03.03 16:16)

Apropó kertészkedés.Egy jó ötlet hogyan védjük vegyszer nélkül a zödségágyást,hogy ne legyen férges a répánk.Vetéskor kormot kell a magok alá szórni.A növénynek táptalj a bogarak viszont /állítólag/zokon veszik.
Gondolom én is, hogy nem széntüzelésü koromra gondolt akitől az ötletet kaptam.Mi is most fogjuk kipróbálni.

petrezselyem és sárgarépa

(Gyöngyi, 2009.03.03 16:04)

Én megosztanám veletek, a petrezselyem és sárgarépa
vetési "fortélyomat". Mind bizonyára tudjátok e két zöldségféle hosszú hetek alatt kell ki a földből, és bizony alig lehet "kihámozni" a sok gyomnövény közül.
Mi minden évben szervestrágyával gazdagítjuk a földet, és a gyom is még jobban érzi magát. Az apró magvak közé keverek tavaszi salátamagot, és ez pár
nap alatt kikel. Igy a sorok közét lehet kapálni, /és ha valakinek kevés a helye a saláta is előbb megnő/, hiszen csak keveset, éppen sorjelölőnek keverek a zöldségmagvak közé.

fokföldi ibolya

(Hajnalka (Szabó), 2009.03.03 14:31)

Hát, akkor kezdem a "szobakerttel" :-)

Ha a fokföldi ibolya már nem akar virágozni, dugjunk le egy gerezd fokhagymát mellé a földbe, (a keskenyebbik felével felfelé nézzen, ott hajt). Hagyjuk mellette addig, míg 2-3 cm-es csírája em lesz, majd vegyük ki.
Ettől meglódul újra :-)

Ha elöregedett, vegyünk le egy szép levelet, 45fokban (az pont a derrékszög fele :-) dőlve fonákjával lefelé dugjuk le srégen a földbe, egészen úgy, hogy már a földön feküdjön. Legyne nedves a földje, de ne tocsogjon a vízben. Lehet neki még úgy is "segíteni", hogy a fonáknál a főereket finoman keresztbevágjuk egy helyen lent (ott fognak megeredni a földhöz közel a gyökrékék).
Ne keseredjünk el, ha nem mind, de 4-5 ből 1-2 kettő megered!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5