Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A négy egyezség

2008.11.21

A Négy Egyezség a következő:

TEDD TÖKÉLETESSÉ SZAVAIDAT!

Mindig azt mondjuk amit valóban szeretnénk. Figyeljünk, hogy megfelelően használjuk a szavak mágiáját. Hiszen a szavak által valósulnak meg gondolataink. Ne pletykálkodjunk! Saját szavaink is vissza hatnak ránk, mint például a „Hű de öregszem" vagy a "Nekem ez úgy sem fog sikerülni” kijelentések.


SEMMIT NE VÉGY SZEMÉLYESKEDÉSNEK!

Soha ne vegyük a szívünkre bármit mondanak ránk az emberek, hiszen ez Őket minősíti nem minket. Ha így cselekszünk nem szenvedünk feleslegesen és az áldozat szerepét sem kell játszanunk.

NE FELTÉTELEZZ SEMMIT!

Merjünk kérdezni, gy sok kellemetlenségtől óvjuk meg magunkat! A világos beszéd révén megváltoznak kapcsolataink. Merjünk önmagunk lenni.MINDIG TEDD MEG, AMI TŐLED TELIK!

Törekedjünk arra, hogy minden körülmény között a legjobb formánkat hozzuk. Persze ne felejtsük el, hogy a legjobb formánk nem mindig ugyan olyan. Ne hajszoljuk túl magunkat, de ne is tegyünk kevesebbet!

Így elkerülhetjük, hogy belső bíránk felelősségre vonjon.


Persze ezeket nem könnyű megtartani. De ne kárhoztassuk magunkat ha nem sikerül. Induljunk neki mégegyszer!

Fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk a hibáinkkal együtt, hiszen így vagyunk tökéletesek és szeretetre méltóak! Hogyan várhatnánk el másoktól, hogy szeressenek bennünket ha mi sem vagyunk jóban saját magunkkal?

Akit bővebben érdekel ez a téma olvassa el Don Miguel Ruiz A négy egyezség című könyvét.