Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VILÁGISMERET

Cikkek

Találkozás egy teljes emberrel

2009.04.23

Weöres Sándor: Találkozás egy teljes emberrel
Vonaton utaztam, harmadosztályon. Felszállt egy apáca, rengeteg csomaggal: holmit vitt egy új gyermekmenhely berendezésére. ...

 

Zorbász a görög - részlet

2009.02.24

Eszembe jutott egy reggel, amikor egy fán pici lepke bábját vettem észre...

 

A Fényadásról

2008.11.03

Nagyon-nagyon sokan mindmáig valamilyen energetikai gyógymódnak tekintik a fényadást. Pedig erről szó sincs. A FÉNYADÁS NEM ENERGIA, épp ezért igen rossz kifejezés, de jobbat jelen pillanatban nem tudok. A fényadás nem bioenergia és nem is a szellemi létsík energiájának közlése. A Fény nem erő és nem energia. A Fény a mindent és mindenkit elfogadás, a megkülönböztetés és ítélet teljes hiánya, a teljes nyitottság, éppen ezért védtelenség és kiszolgáltatottság. Egyirányú áradás, amely semmi viszonzást nem kér. Csak van. És védtelensége, kiszolgáltatottsága, gyengesége a legigazibb, leghatékonyabb erő. A FÉNY nem más, mint AZ ISTENI SZERETET ÁRADÁSA.

 

Igaz mese Luciferről

2008.11.03

Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült, és úgy ragyogott, mint egy újszülött csillag, az Úr végigsétált zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire. Elnézte az állatokat és a madarakat, a fákat és a virágokat, a tengereket és a hegyeket, aztán elnézte az embereket – és szerette mindüket, és azok is szerették őt.

 

Mert mi a csoda... ?

2008.08.03

 Amikor együtt nézel a napfénnyel a fákra; amikor a szél megborzolja a hajad, s a szabadság illatát érzed, szinte szárnyalsz, s a gondolatod bárhová elér;

 

Ha össze tudnánk zsugorítani a Föld népességét

2003.10.31

Ha össze tudnánk zsugorítani  a Föld népességét egy
pontosan 100 lelket számláló falura, és az  emberi fajon
belül megtalálható arányok változatlanok  maradnának,
akkor valami hasonlót  kapnánk:

 

Eredetmítoszaink egyetemessége

2001.04.11

A mítoszokkal, illetve a bennük előforduló szimbólumokkal és jelképekkel foglalkozó szakirodalom számára már tisztázott tény, hogy ezek az archaikus gondolkodás termékei.
    Az archaikus gondolkodás nagyon különbözik a történelmi kor emberének racionális gondolkodásától, amely, mint köztudott a lineáris logikán alapszik.
    Az archaikus gondolkodás teljes egészében az analogiás logikára épül. Ezt legtömörebben Hermes Trismegistos szavaival lehet jellemezni: "Ami fenn van az megfelel annak ami lenn van, és ami lenn van az megfelel annak ami fenn van."
    Tehát minden valóságszint között megfelelés van.